Рубрики
Начало » Коронавирус » Нашите възрастни са активни, работещи пенсионери, а не като в другите държави – така обясни здравният министър защо не е започнала ваксинацията първо с тях

Нашите възрастни са активни, работещи пенсионери, а не като в другите държави – така обясни здравният министър защо не е започнала ваксинацията първо с тях

А нашите пенсионери са по-най-най и затова не са ваксинирани приоритетно

 

grandma-86649_640

 

„Естеството на възрастните хора в България и естеството на възрастните хора в другите държави е много различно“, обясни здравният министър проф. д-р Костадин Ангелов по време на брифинга на 1 април и така отхвърли упреците защо не е започнала ваксинацията първо с тях. Част от тях попадат в приоритетните фази за ваксиниране, допълни той.

 

Нашите възрастни хора са „активни“, „работещи пенсионери“, обясни здравният министър, а не като възрастните от другите държави „да живеят в домове за стари хора“.

 

Проф. д-р Костадин Ангелов, министър на здравеопазването на България:

Упрекват ни, че не сме почнали ваксинация от възрастните хора.

Ама разберете, естеството на възрастните хора в България и естеството на възрастните хора в другите държави е много различно.

Нашите баби, дядовци, възрастни родители не живеят в домовете за стари хора, както е в другите държави.

При нас е по-различно.

Те са работещи пенсионери.

Голяма част от тях, са активни.

Голяма част са част от професии, които са също приоритетни.

Ето затова мога да кажа, че броят на ваксинираните хора над 60 години е почти половината от ваксинираните до момента.

Така че това са нашите системи, които сме направили и те се градят на непрекъснато променящата се обстановка в страната.

И в света.

И в Европа.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".