Рубрики
Начало » Коронавирус » COVID и образование » Натиск в Англия да се затворят всички училища

Натиск в Англия да се затворят всички училища

 

bridge-4751769_640

 

Великобритания постави нов рекорд с 57 725 заразени през деня и това засили още повече натиска от страна на профсъюзи и общество да се затворят всички училища в Англия и да се премине към дистанционно обучение, съобщават медиите. Образователни синдикати информират членовете си, че имат законовото право да откажат да работят при опасни условия.

 

Председателят на учителски профсъюз обвини министрите в „безразсъдно“ отношение към училищата по време на пандемията – безразсъдство към здравето на работещите в образователните институции, към здравето на обществото и към здравето на децата.

 

Четири профсъюза призоваха днес британското правителство да остави всички училища затворени и да се премине към онлайн обучение. Te се позовават на медицински и научни доклади, в които се посочва, че разпространението на вируса няма как да се намали без затваряне на училищата.

 
„Случаите нарастваха бързо сред децата в училищна възраст в края на миналия срок. Тези деца живеят в семейства и в общността и могат да разпространят заразата в своите семейства и в по-широката общност.

Има научна загриженост, че новият щам може да бъде по-разпространен сред по-младите хора в сравнение с предишните.“

Образователните синдикати алармираха, че са длъжни да информират своите членове, че имат законовото право да откажат да работят при опасни условия, които застрашават тяхното здраве и здравето на училищните им общности.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".