Рубрики
Начало » Коронавирус » COVID и Нидерландия » Нидерландия: Училищата бяха затворени, за да бъдат накарани повече родители да работят от дома си

Нидерландия: Училищата бяха затворени, за да бъдат накарани повече родители да работят от дома си

 

TU Delft 17

 

Училищата в Нидерландия бяха затворени, за да бъдат накарани повече родители да работят от дома си, заяви холандският здравен министър. Още от началото на пандемията управляващите масово призоват да се работи от дома. Идеята е да останат по работните си места само тези, които няма как да работят от дистанция и имат жизненоважни професии като лекари, полицаи. Така се ограничава разпространението на вируса, има по-малко хора навън, общественият транспорт се ползва при необходимост и се „преминаване към 1,5 метър общество“.

 

Друга причина, която е наложило затварянето на учебните заведения е, че има риск от разпространение на коронавируса, когато родителите водят децата си на градина и на училище.

 

От 15 декември до 19 януари в Нидерландия се въведе по-строг локдаун за справяне с коронавируса. Сред новите мерки бяха затварянето на училища, детски градини, университети, всички магазини, които не са хранителни и много други. Децата на родителите, които имат жизненоважни професии, могат да продължат да посещават учебните занятия присъствено. Другите ученици преминават на онлайн обучение.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

5 седмици още по-строг локдаун в Нидерландия. Затварят училища, градини, университети

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".