Рубрики
Начало » Коронавирус » COVID и Нидерландия » Нидерландия официално спря изполването на ваксината на АстраЗенека при хора под 60 години

Нидерландия официално спря изполването на ваксината на АстраЗенека при хора под 60 години

 

row-houses-384596_640

 

Нидерландия официално спря изполването на ваксината на АстраЗенека при хора под 60 години, съобщават холандските медии. Спирането е свързано с опасенията за връзка с образуването на кръвни съсиреци.

 

Здравният министър на Нидерландия поиска вчера насоки как да постъпи след съобщението на ЕМА за възможна връзка. Холадският здравен съвет се произнесе в следобедните часове, че препоръчва ваксината на АстраЗенека да не се използва при хора под 60-годишна възраст. Малко след това здравният министър заяви, че ще се съобрази със съвета.

 

Ваксината на АстраЗенека ще се предлага на всички, родени през 1960 година и по-рано. На по-младите ще се поставя друга ваксина.

 

В Нидерландия имат 8 случая на образуване на кръвни съсиреци след ваксинация с АстраЗенека. Всички са при жени на възраст между 23 и 65 години. Последните три случая бяха докладвани вчера.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".