Рубрики
Начало » Коронавирус » COVID и Нидерландия » Нидерландия призовава холандците бързо да напуснат Кюрасао – рая на дигиталните номади

Нидерландия призовава холандците бързо да напуснат Кюрасао – рая на дигиталните номади

 

beautiful-beach-930851_640

 

Нидерландия призовава холандците бързо да напуснат остров Кюрасао заради сериозно увеличение на заразените от коронавирус и липса на места в единствената болница, съобщават медиите. Бързото разпространение на заразата се дължи на британския вариант.

 

Кюрасао е островна държава в Карибско море в Южна Америка и част от кралство Нидерландия. Смята се за новия рай на дигиталните номади. Тази дестинация привлича вниманието на работещите от дистанция по време на пандемията.

 

Холандското вътрешното министерство се обръща към туристите и работещите незабавно да се върнат в Нидерландия, освен ако престоят им не е крайно необходим. В момента на острова продължават да нарастват случаите.

 

В четвъртък е имало 431 новозаразени при население на острова 165 000 души. В сряда – 503 заразени.

 

Има една единствена болница, в която са настанени 103 болни с ковид. Интензивното отделение е препълнено. В него има 34 пациенти.

 

Холандците са помолени максимално бързо да се свържат с туристическите си компании и авиопревозвачите си и да резервират билети за връщане в Нидерландия. Съветът не се отнася за хора, които работят дългосрочно на острова – например, военни офицери.

 

Нидерландия издаде и предупреждение за пътуване до остров Аруба: „Обмислете внимателно дали е необходимо да пътувате!“. Аруба е също задморско владение на Кралство Нидерландия с автономен статут.

 

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".