Рубрики
Начало » Коронавирус » COVID и Нидерландия » Нидерландия: Децата играят по-голяма, но сравнително ограничена роля в разпространението на британския щам

Нидерландия: Децата играят по-голяма, но сравнително ограничена роля в разпространението на британския щам

 

street-2670096_640

 

Децата играят по-голяма роля в разпространението на британския щам, отколкото по-старите варианти на вируса, заключиха здравните експерти от GGD Rotterdam-Rijnmond и Erasmus MC в проучване, направено в община Лансингерланд, съобщиха медиите.

 

Ако двама души в едно домакинство са заразени с коронавирус, при британския вариант вероятно децата са го донесли у дома и са заразили другите членове в семейството, сочи заключение в анализа на холандските учени. Ролята на децата се определя обаче все още като малка.

 

Холандските здравни експерти направиха мащабно изследване в община Лансингерланд, където имаше огнище от британски щам в начално училище. Първо бяха изследвани учениците, учителите, родителите, а след това бяха поканени и жителите на цялата община. Отзоваха се много хора. Учените заключиха, че благодарение на училищните власти заразата е ограничена преди всичко в общността на училището и не се е разпространила до голяма степен сред другите хора.

 

 

Коментар под поста предостав линк към друго изследване.

 

Не съм убедена за ограничената роля.

„Установено е, че затварянето на училища в Съединените щати намалява честотата и смъртността на COVID-19 с около 60%. Този резултат също е в съответствие с проучване от Южна Корея, което идентифицира юноши на възраст 10–19 години като големи разпространители на вируса.“

https://www.nature.com/articles/s41562-020-01009-0

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".