Рубрики
Начало » Коронавирус » COVID и Нидерландия » В Нидерландия разработват гривна, която да открива коронавирусната инфекция

В Нидерландия разработват гривна, която да открива коронавирусната инфекция

 

imageedit_19_2413604114

 

В Нидерландия разработват гривна, която да открива коронавирусната инфекция на ранен етап. Тя може да помогне при улавянето на първите симптоми за заразата.

 

Гривната измерва непрекъснато температурата и дишането. По-високата температура, кашлицата, задухът са симптоми за коронавирусна инфекция.

 

Ковид гривната ще бъде най-често използвана от хора във високорисковите групи и здравните работници.

 

Масовото тестване на гривната се планира за период, когато се очаква да има много случаи на заразени. Това най-вероятно ще бъде през есента. Тестовете ще продължат 6 месеца. Ще се включат 40 000 души.

 

Всички измервания ще се наблюдават централизирано. Ако се забележи завишаване на някои нива, веднага ще бъде предупреден човекът, чиято гривна е дала тези резултати. Следва тестване, за да се прецени дали е положителен.

 

Ако се уловят навреме първите сигнали, много е важно човекът да бъде предупреден и да бъде поставен под карантина, за да не разпространява заразата. Ранното откриване обаче е жизненоважно за много възрастните хора и за лекарите.

 

Разработката е на UMC Утрехт и е поредната холандска иновация за справяне с пандемията.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".