Рубрики
Начало » Коронавирус » НУКК преминава на онлайн обучение

НУКК преминава на онлайн обучение

 

imageedit_1_4656564198

 

Учениците от 1 до 12 клас в Националния учебен комплекс по култура (НУКК) преминават на онлайн обучение от 4 до 13 ноември, съобщиха за „Данибон“ родители от училището.

 

Причината е големият брой отсъстващи учители и невъзможността да се организира нормален учебен процес. Включването на заместници увеличава риска от разпространение на вируса, пишат от училището.

 

Поместено е и съобщение на сайта на НУКК:

 

От утре – 04.11.2020 г. (сряда), след решение на Ръководството и одобрение от РУО, учениците от НУКК (1-12 клас) преминават на обучение от разстояние в електронна среда. Детската градина ще продължи да работи, като родителите следва сами да организират транспорта на децата си.

Причина за това решение е големият брой отсъстващи учители (по здравословни причини или поради карантина на член на семейството) и невъзможността да се организира нормален процес на обучение.

Включването на заместници (други учители от училището), които преподават в няколко паралелки всеки ден, увеличава риска от разпространение на вируса и е в интерес на всички – ученици, учители и родители да ограничим процеса.

Обучението в електронна среда от разстояние ще се реализира през платформата Школо (или MS teams за среден и горен курс) като се следва семичното разписание.

При евентуални промени, класните ръководители ще информират учениците.

При синхронното обучение, което организираме, учителите ще поставят отсъствия и ще пишат оценки.

Молим да проявите разбиране и съдействате както на децата, така и на нас да се справим успешно със ситуацията.

Обучението в електронна среда от разстояние ще продължи до 13.11.2020 г. (включително). Молим да следите сайта и Школо за допълнителна информация.

 

Благодаря за подадената информация!

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".