Рубрики
Начало » Коронавирус » Министърът на образованието: Нулева е вероятността за нулева учебна година

Министърът на образованието: Нулева е вероятността за нулева учебна година

Средата в едно училище с 500 ученици не е по-епидемична от едно предприятие

 

school-2798774_640

 

Нулева е вероятността за нулева учебна година, каза министърът на образованието Красимир Вълчев по бТВ.

 

Удължаване на учебната година за сметка на лятната ваканция е последният или предпоследният вариант. Така отговори просветният министър на въпрос защо не се удължи зимната ваканция за сметка на лятната. Според Вълчев, все още има резерв – няма да има вече грипни и дървени ваканции, а ако се налага, може в краен случай при малките ученици да се ползва юни месец.

 

На запитване защо учителите не се тестват, Вълчев обясни, че ако днес се тестват, за утре тестовете няма да са вече валидни. Учителите се намират в многочислена среда с много взаимодействия.

 

На въпроса защо за учителите, които се определят като работещи на първа линия, няма финансова помощ, министърът каза финансова помощ е предвидена за лекарите.

 

Според просветния министър, средата в едно училище с 500 ученици (т.е. многочиследна среда с много взаимодействия) не е с по-епидемична от едно предприятие с 500 работници. 

 

Родител отправи запитване кой ще гледа децата от 1 до 4 клас, ако се наложи и те да излязат в онлайн обучение, Вълчев посочи типичните варианти: отпуск – платен, неплатен.

 

Другата седмица ще се обсъжда дали маските да станат задължителни в класните стаи. Министърът вече е по-скоро „За“ носене на маски в час при ученици над 4 клас.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".