Рубрики
Начало » Коронавирус » Ню Йорк Таймс: „925 карантинирани заради COVID. Това ли е успешно отваряне на училищата?“

Ню Йорк Таймс: „925 карантинирани заради COVID. Това ли е успешно отваряне на училищата?“

59 заразени, 625 под карантина, 1 гимназия затворена – само за 1 седмица в един район

 

education-908512_640

 

 

„Скъпи родители,

Пиша Ви това писмо, за да Ви съобщя, че ученик от 2 клас е с положителен резултат за Covid-19.“

 

Така започва писмото на директор на начално училище. То е от 4 август и е само ден след започването на новата учебна година в Чероки, район до Атланта.

 

До петък, 7 август, 10 други училища изпращат подобни писма до семействата на своите ученици. А през тази седмица се очакват още писма, алармират в обширна статия от „Ню Йорк Таймс“*, в която остро се пита дали това е успешно отваряне на училищата.

 

Седмица след отварянето на училищата в района вече има 925 карантинирани ученици, учители и училищен персонал. Заразените до вторник, 11 август, са 59 души. Затваря цяла гимназия с 300 ученици, тъй като там случаите на заразените са 13. Преминават на онлайн обучение до края на август.

 

* Предпочитам да следя и споделям добрите практики, но тази статистика, която изнесе Ню Йорк Таймс, заслужава да се има предвид. Лошите примери също дават информация и помагат да не се правят подобни грешки. 

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".