Рубрики
Начало » Коронавирус » Образователният министър отчете силно разпространение на коронавируса в системата на образованието

Образователният министър отчете силно разпространение на коронавируса в системата на образованието

Здравният министър: 56 деца и ученици с коронавирус са в болница

23 SU 66

Образователният министър Красимир Вълчев отчете силно разпространение на коронавируса в системата на образованието. „Виждаме стръмност на кривата на броя на заболелите ученици и учители“, каза той. Вълчев е препоръчал на началниците на регионалните управления в 18-те области, където има над 300 заразени на 100 000 души, да подкрепят решенията на областните щабове за преминаване към обучение в електронна среда.  Според него всеки клас е готов в рамките на час да премине на онлайн обучение.

 

Красимир Вълчев:

 

Toва, което виждаме, е ускоряване, стръмност на кривата на броя на заболелите ученици и учители.

Очевидно имаме силно разпространение на вируса в последните дни и в системата на образованието. 

В 18 области по данните на Националната информационна система имаме средно заболеваемост 300 души на 100 000.

Там сме препоръчали на началниците на РУО като участниците в областните щабове да подкрепят решенията за преминаване към обучение в електронна среда. 

Системата, всяко едно училище, всеки един клас е готов да премине на електронно обучение за един час.

Буквално!

 

В прессъобщението на Министерския съвет се уточнява: „Преминаване в обучение в електронна среда за срок от минимум 2 седмици на учениците от 5 до 12 клас.“

 

56 деца и ученици с коронавирус са в болница, съобщи здравният министър Костадин Ангелов. Той информира, че се увеличава заболеваемостта с COVID-19 сред децата и младежите.

 

„Няма риск за живота на нито едно от децата, но отчитаме подмладяване на гражданите, които постъпват в лечебните заведения – нещо, което преди не се наблюдаваше“, посочи здравният министър.

 

Сред хоспитализираните деца до 1 година са 14, от 1 до 3 години са 9, от 4 до 10 години – 9, а останалите са на възраст до 18 години.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".