Рубрики
Начало » Коронавирус » COVID и образование » Образователният министър: Вероятно на 26 януари ще решим дали част от големите ученици ще се върнат в училище

Образователният министър: Вероятно на 26 януари ще решим дали част от големите ученици ще се върнат в училище

 

23 SU

 

Вероятно на 26 януари ще решим дали част от големите ученици ще се върнат в училище, съобщи образователният министър Красимир Вълчев, цитиран от БНР. Той иска да обсъди въпроса още веднъж със синдикатите и с директорските организации. Срещата ще бъде вероятно в понеделник.

 

Искам още веднъж да го обсъдим със синдикатите, с директорските организации. Ще го направим в понеделник най-вероятно и най-вероятно във вторник ще решим.

 

Министър Вълчев прогнозира, че вероятно ще се потвърди това, което вече беше съобщено, че три класа ще се върнат присъствено за 2 седмици, а после отново ще минат онлайн.

 

Това, което е казал министърът на здравеопазването, вероятно ще го потвърдим.

Три от осемте класа, които в момента са на обучение в електронна среда, от тях ще започнем.

 

Класовете, които бяха посочени от МОН след среща със здравни експерти, са 7, 8 и 12 клас, а датата, на която се планира, че трябва да се върнат, е 4 февруари.

 

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".