Рубрики
Начало » Коронавирус » ЧУ „Образователни технологии“ преминава на онлайн обучение

ЧУ „Образователни технологии“ преминава на онлайн обучение

Мария Амзина, създател на „ОТ“: „Всеки поема своята отговорност. Аз поемам моята!“

Screenshot from 2020-10-28 08:43:56

 

ЧУ „Образователни технологии“ преминава на онлайн обучение, съобщи родител за „Данибон“.

 

„Нашето училище е частно – „Образователни технологии“, и от днес също преминаха към онлайн обучение и в начален курс“.

 

 

„Всеки поема своята отговорност. Аз поемам моята!“, обяви Мария Амзина, създател на „Образователни технологии“. Със силно послание информира, че преминават на онлайн обучение: „Оставаме в електронна среда и при първа възможност и успокояване на ситуацията ще правим промени в полза и на децата, и на учителите.“

 

Мария Амзина, създател на „Образователни технологии“, в публично послание във Фейсбук:

 

ПРИОРИТЕТ ИЛИ НА ВСЯКА ЦЕНА!

Начало на учебната година в частни училища Образователни технологии – ентусиазъм, вдъхновение, подготовка в методичен и организационен план. Превантивни мерки с участието на родителите – пречистватели с висок клас, увеличен персонал за дезинфекция на училището, спазване на правила и препоръки. Още през месец август дадохме опция за избор на родителите – присъствено или онлайн обучение за децата си.

Още не е изтекъл месец октомври и за една седмица има четирима болни преподаватели, предшествано от карантинирани паралелки поради болни родители и съответно контактни ученици.

На пръв поглед това се приема за нормално и очаквано. Но не и когато носиш отговорност за живота и здравето на тези учители и съответно се тревожиш за болни деца и родители.

Когато си мислиш, че при теб няма да се случи, защото си взел всички мерки. И само за два дни не спиш, защото не знаеш как са прекарали нощта болните учители, когато ти казват, че „днес бях по-зле“, когато си направил всичко възможно да ги подкрепиш и въпреки това се случва, си задаваш въпроса: Приоритет ли е присъственото обучение в тази рискована ситуация за здравето и живота на много хора или е на всяка цена.

Вероятно за много ИТ компании, фирми в различни сектори, живота и здравето на служителите им са важни и правят всичко възможно да ги защитят. Те имат право на това решение да работят от вкъщи. Къде остава обаче защитата на учителите, а на лекарите, към които мога да замълча и да се поклоня дълбоко с респект.

Много добре знам и очакванията на родителите – родителите искат децата им да са в училище. И ние искаме, защото сме създали училището за техните деца. Но в тази ситуация риска, на който са изложени и учителите, и семействата е неоправдан. Знам, че никой от нас не е застрахован. Няма да коментирам коментарите на много хора и различните мнения с маски или без маски, има ли вирус или няма. Всеки поема своята отговорност.

Аз поемам моята!

Лятото сме подготвили наша платформа за обучение в електронна среда. Имаме собствена платформа и сме лицензирано училище на Google. Ние работим в реално време и работата в електронна среда като система на обучение, проследяване на работата на децата, комуникация с родителите е обмислена с всеки детайл. В същото време от страна на ръководството се следи работата на учителите и се упражнява ежедневен контрол. Правят се периодични срещи. Обръща се внимание на всеки сигнал от родител.

Като пиша това си давам сметка, че трябва да го изпълним на 100% и ще направя всичко възможно с екипа ни да го постигнем.

Знам за неудобствата на родителите да организират делата си така, че да се справят и те с децата си, когато учат от вкъщи. Но повярвайте ми, това не е слабост от наша страна. Моля за разбиране, съпричастност от страна на родителите и за изключителна всеотдайност, отговорност и прецизност в работата на преподавателите.

Оставаме в електронна среда и при първа възможност и успокояване на ситуацията ще правим промени в полза и на децата, и на учителите.

Желая здраве на всички учители от частни училища Образователни технологии, на всички ученици и техните семейства! Пазете се!

Мария Амзина

 

 

 

ПРИОРИТЕТ ИЛИ НА ВСЯКА ЦЕНА!
Начало на учебната година в частни училища Образователни технологии – ентусиазъм,…

Posted by Мария Амзина on Tuesday, October 27, 2020

 

Във Фейсбук страницата на „Образователни технологии“ е написано:

 

Скъпи родители,

Образователни технологии ™ има изключително добра собствена платформа за обучение в електронна среда с лиценз за училище на Google. Преподавателите са подготвени да работят пълноценно онлайн и нито един ученик няма да бъде ощетен. Миналата година постигнахме високи резултати, независимо, че обучението завърши в онлайн среда.

Препоръчвам всички офиси на Образователни технологии да работят онлайн в тази рискова обстановка, за да гарантираме здравето на учителите, на децата ви и на вас.

Мениджърският състав на офисите е отговорен и ще осигури необходимият контрол за протичане на занятията на високо ниво с персонално внимание към всеки ученик.

Пожелавам здраве на всички преподаватели в офисите на Образователни технологии ™, здраве на всички ученици и на вас родителите.

Мария Амзина, създател на Образователни технологии ™

 

 

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ: 

Частно училище „Увекинд“ преминава на онлайн обучение – „въпреки нерешителността на МОН“

 

Ако има и други училища, които преминават на онлайн обучение (извън случаите за гимназиите), моля, пишете ми на [email protected] Ще ви помоля да ми предоставите и линк с новината/съобщението към сайт или Фейсбук страница. 

 

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".