Рубрики
Начало » Коронавирус » Офис в хотел на плажа или до ски пистата – да, това се случва и в България!

Офис в хотел на плажа или до ски пистата – да, това се случва и в България!

COVID-19 и работата от дистанция

 

apartment-1899964_640

 

Офис в хотел на плажа или до ски пистата – да, това се случва и в България. За тези интересни възможности при работа от дистанция в хотели разказва д-р Ирина Йончева, HR директор в Adecco България, цитирана в статии в медиите.

 

От офертите са примамени най-вече IT компании, които могат да си позволят служителите им да не работят в офисите. Всъщност IT специалистите продължават да са най-търсените дори и COVID кризата, посочва д-р Йончева. Тези високообразовани и високоплатени специалисти винаги са били най-много обгрижваните, а тенденцията изглежда продължава и по време на пандемията с нови придобивки и възможности за баланс между работа и личен живот.

 

„Любопитен е експериментът на някои компании да пренесат работата от вкъщи на планина или мореработодателят плаща настаняване в хотел и предоставя възможност на служителите да работят в работните часове, а след това да се отдадат на приятна почивка в компанията на колегите си. Това е част от промяната в допълнителните придобивки за служителите”, сподели д-р Ирина Йончева, пише Tech News.

 

Изискванията за избора на хотели партнори са две:

 

- да имат високоскоростна интернет връзка

- да има и добра мобилна мрежа.

Обикновено се наема част от хотела или няколко апартамента. Служителите работят в регламентираното работно време, а след това релаксират на басейн или в спа центъра.

 

Това е един от триковете за по-приятна работа от дистанция.

 

Изнасянето на работните офиси не е новост, споделя HR мениджъра пред „Монитор“, но в последно време интересът се увеличил значително. Зачетох се в статии за хоум офис и работа от дистанция в блога на HR компанията.

Реклама за „офис от дистанция“ в хубави хотели у нас всъщност могат да се засекат в Интернет пространството от няколко месеца. Бях приятно изненадана, че се насочват в тази ниша, а както става ясно – има и търсене за такъв тип парньорство.

Работат от вкъщи или от дистанция е една от най-честите мерки, които се вземат в западните държави и от големи компании по света. В Гугъл така ще се работи до юли 2021 г. В края на летния сезон дори българското здравно министерство препоръча работата от дистанция да продължи заради корона кризата.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".