Рубрики
Начало » Коронавирус » МОН: Онлайн обучение „доколкото и ако е възможно“ от 30 ноември до 21 декември 2020 г.

МОН: Онлайн обучение „доколкото и ако е възможно“ от 30 ноември до 21 декември 2020 г.

„Доколкото и ако е възможно“

 

mon danybon 5

 

Министърът на образованието издаде две заповеди, с които учениците в училищата и децата от предучилищното обучение, минават на онлайн обучение „доколкото и ако е възможно“. Срокът е от 30 ноември до 21 декември при учениците, а при децата – до 18 декември, включително. Има и още една разликата в двата текста. При децата от предучилищната група в обучителния процес са включени и родителите: „с участието на родителите“.

 

За училищата

 

Заповед за обучението на учениците в периода от 30.11.2020 г. до 21.12.2020 г. от разстояние в електронна среда

 

В периода от 30.11.2020 г. до 21.12.2020 г. обучението на учениците, записани в дневна, вечерна, задочна, индивидуална и комбинирана форма на обучение и в дуална система на обучение, да се осъществява, доколкото и ако е възможно, от разстояние в електронна среда чрез използване на средствата на информационните и комуникационните технологии.

 

За предучилищното образование

 

Заповед за осъществяване на педагогическо взаимодействие от разстояние в електронна среда чрез използване на средствата на информационните и комуникационните технологии и с участието на родителите

 

В периода от 30.11.2020 г. до 18.12.2020 г. вкл. педагогическото взаимодействие с децата, записани за предучилищно образование в детските градини и в училищата в цялата страна, да се осъществява, доколкото и ако е възможно, от разстояние в електронна среда чрез използване на средствата на информационните и комуникационните технологии и с участието на родителите.

 

 

Как се изпълнява „доколкото и ако е възможно“? Длъжен ли си да го направиш или не си длъжен? Когато не е възможно да се направи, какво се прави?

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

Защо МОН бойкотира онлайн обучението? 

MОН мисли да удължи учебната година на учениците от 1 до 6 клас

МОН не се прояви като лидер в ковид кризата

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".