Рубрики
Начало » Коронавирус » COVID и образование » МС: „От 4 февруари да се възобнови присъственото обучение на учениците от 5 до 12 клас по строго определен ред“

МС: „От 4 февруари да се възобнови присъственото обучение на учениците от 5 до 12 клас по строго определен ред“

Ген. Венцислав Мутафчийски призова към заострено внимание заради новия щам

wpid-20210124_1544511380039244282332143.jpg

 

„От 4 февруари да се възобнови присъственото обучение на учениците от 5 до 12 клас по строго определен ред“, съобщават от пресцентъра на Министерския съвет. Решението беше потвърдено по време на работно съвещание при премиера Бойко Борисов. Националният оперативен щаб препоръча постепенно разхлабване на мерките.

 

България се намира в много добро положение към момента, в резултат на предприетите мерки заболеваемостта на 14-дневна база е под 100 на 100 000 души и сме една от четирите европейски държави извън червената зона.

Алармиращ факт обаче е разпространението на новия вариант на COVID-19, който вече е и в България и е необходимо да се намали скоростта на неговото разпространение.

 

От началото на февруари врати отново ще могат да отворят залите за фитнес, спорт, танци и за културни мероприятия, както и магазините в големите търговски центрове. „Премиерът Борисов разпореди на здравния министър Костадин Ангелов да проведе среща с представителите на ресторантите, заведенията и нощните клубове и отново да обсъдят възможни варианти за тяхното функциониране.“, пише още в прессъобщението.

 

„Днес ще предприемем действия за издаване на заповед за влизане на територията на страната на всички граждани, идващи от трети страни и от Европейския съюз, със задължително влизане у нас с писиар тест. По този начин искаме да осигурим територията на Република България и да повишим сигурността на българските граждани по отношение на внасянето на новия вариант на коронавируса в страната“, заяви министърът на здравеопазването Костадин Ангелов.

 

Председателят на НОЩ ген. Венцислав Мутафчийски призова към заострено внимание заради новия щам:

 

България се намира в една много добра ситуация, но в страната ни е изолиран новият вариант на вируса и това е алармиращ факт, който трябва да заостри вниманието ни.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".