Рубрики
Начало » Коронавирус » „Недопустимо е седмици преди ваксините, голяма част от противоепидемичните мерки да бъдат премахнати“ – пишат в Отворено писмо от Science in the Crisis и Родители за безопасно образование

„Недопустимо е седмици преди ваксините, голяма част от противоепидемичните мерки да бъдат премахнати“ – пишат в Отворено писмо от Science in the Crisis и Родители за безопасно образование

 

medicine-5103043_640 (1)

 

Недопустимо е седмици преди ваксините, голяма част от противоепидемичните мерки да бъдат премахнати, пишат в Отворено писмо от Science in the Crisis и Родители за безопасно образование.

 

Двете активни групи по въпросите, свързани с COVID-19, Science in the Crisis и Родители за безопасно образование изпратиха Отворено писмо до българския министър председател, до министрите и до медиите. В него те изразяват своето несъгласие срещу премахването на противоепидемичните мерки на 21 декември. Според тях подобно решение не кореспондира с реалната епидемична обстановка и излага на огромен риск живота и здравето на целия български народ.

 

Статистическите данни са абсолютно категорични: няма никакво основание да се смята, че епидемията затихва. Затова липсва повод за разхлабване на ограниченията.

 

От двете групи посочват, че вече 4 седмица намалява броят на направените PCR тестове и все по-масово се ползват бързи антигенни тестове, които са извън официалната статистика.

 

Процентът положителни тестове е един от двата останали сериозни индикатори за разпространението на вируса.

 

Другият важен показател е огромният брой хоспитализирани: 7000 души. Значителен е броят на заразени медицински работници. Броят на оочиналите продължава да се увеличава.

 

Цялото писмо прочетете тук: Оворено писмо до МС и медии

 

Днес медиите цитираха изказване на българския премиер за отваряне на държавата на 21 декември. По-късно здравният министър заяви, че още е рано за подобно решение и то ще бъде взето след анализ на заболеваемостта в периода след 14 декември.

 

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".