Рубрики
Начало » Коронавирус » Синдикален лидер: „Пари за маски и тестове на учителите няма в училищните бюджети“

Синдикален лидер: „Пари за маски и тестове на учителите няма в училищните бюджети“

И в МОН няма пари за този тип разходи

 

back-to-school-1576787_640

 

 

„Пари за тестове на учители няма в училищните бюджети няма“, каза лидерът на Синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“ Юлиян Петров по бТВ.

 

Училищата нямат и пари за маски. И ако дете, което трябва да носи маска в коридора, но си я забрави, няма кой да му даде друга, защото няма бюджет за това. 

 

„Пари за маски в училищата няма осигурени. Пари за тестове на учители в училищните бюджети няма на този етап“, каза Юлиян Петров.

 

Синдикалният лидер обясни, че са водили разговори с МОН, но те са казали, че точно за този тип разходи нямат пари и са поели ангажимент от правителството и от здравното министерство на база на препоръките, които ги казват, да има средства за изпълнението им.

 

Младият учител и образовател експерт Петър Велков отправи питане към синдикалния лидер дали държавата ще може да поеме чисто технически случването на толкова голям брой тестове. Юлиян Петров отговори, че трябва това да го мислят експертите.

 

Цялото интервю вижте тук.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".