Рубрики
Начало » Коронавирус » Петър Велков: Училищата трябва да преминат в онлайн обучение за 21 дни

Петър Велков: Училищата трябва да преминат в онлайн обучение за 21 дни

„Училищата са ускорител на пандемията.“

class-1986501_640

 

„Училищата трябва да преминат в онлайн обучение за 21 дни“, категоричен е образователният експерт, математик и учител Петър Велков. „Това е един от задължителните фактори, за да овладеем обстановката“, допълни той.

 

Сегашните решения на МОН (с маските и др.) са мерки, които ние ги предлагахме на срещи с МОН, МЗ още преди началото на учебната година, както тези ротационни принципи и различни видове варианти за хибридно обучение, за съжаление, ние ги въвеждаме твърде късно. Други държави ги приложиха превантивно преди да се стигне до такива стойности. В момента, да, те ще имат своя ефект след около 14 дни , но той няма да е достатъчен. Това са мерки, които да прилагаме, когато ситуацията сред обществото е в някакви нормални граници, а тя в момента напълно изпусната от управление.

 

Според Петър Велков, присъственото обучение е проблем.

 

„Училищата са ускорител на пандемията.“

 

Зад същата теза застана преди дни и млад математик – Лъчезар Томов, който заяви.

 

„Училищата са основен двигател на пандемията.“

 

Петър Велков смята, че ако сега вземем мерки, ще имаме  много по-спокойни празници през декември със семействата си. Споделя и интересен линк как се отразяват строгите мерки за намаляване на случаите на коронавирус.

 

Тъжни факти съобщи Велков във Фейсбук. За последните 24 часа са починали 4-ма учители. Така общата бройка става 33-ма педагози.

 

Задължително е системата да премине за 3 седмици онлайн. Както ви обясних училищата са ускорител на пандемията при високи нива на разпространение сред обществото. И много ключово в момента – ние не можем да се справим, ако нямаме учители, а ние по принцип нямаме достатъчно, а в момента ситуацията е ужасяваща, защото имаме огромен процент заболеваемост, виждаме имаме училища по 20-25% болни колеги, учителите са в най-рисковата група. Леталитетът е изключително висок, около 1,5% до сега…

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".