Рубрики
Начало » Коронавирус » 4000 педагози са подписали отворено писмо до премиера с искане за онлайн обучение, съобщават от „Учители за безопасно образование“

4000 педагози са подписали отворено писмо до премиера с искане за онлайн обучение, съобщават от „Учители за безопасно образование“

Инициаторите пишат и Писмо за подкрепа до здравния министър

 

 

student-2052868_640 (1)

 

4000 педагози са подписали отворено писмо до премиера, образователния министър и здравния министър с искане за онлайн обучение до края на извънредната обстановка, съобщават от „Учители за безопасно образование“. Писмото е изпратено и до медиите. Инициаторите предлагат да има дежурни паралелки в определени училища, а всички други да преминат на обучение в електронна среда от разстояние. Подписите са събрани за 48 часа, допълват организаторите.

 

На фона на препоръките за работа от дома, дадени към всички сфери, носенето на маски на открито и други мерки, учителите сме изпратени на сигурно заразяване и смърт. В тесните класни стаи и училищни коридори, където стотици деца дишат един и същ въздух, няма мерки, които да спрат заразата – 1.5 метра дистанция между децата е физически непостижимо, вярваме, че знаете това. А „пашкулчетата“ в класната стая са безсмислени, тъй като децата се смесват в извънучилищни дейности и игри. Учениците не носят маски в час, което ни излага на още по-голям риск от заразяване – всеизвестен научен факт е, че маската пази не толкова носещия я, колкото човека срещу него. Няма други професионалисти, изправени пред предизвикателството и принудата да работят в тесни стаи с по 30 души, освен учителите.

 

Вижте цялото писмо тук: Отворено писмо.

 

Писмо за подкрепа до здравния министър

 

В отделно писмо инициаторите „Учители за безопасно образование“ пишат до здравния министър, в което го молят за подкрепа да се въведе незабавно онлайн обучение за всички ученици. Документът, наречен „Писмо за подкрепа“, можете да прочетете тук.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".