Рубрики
Начало » Коронавирус » Пловдивчани си извоюваха връщането на онлайн обучението

Пловдивчани си извоюваха връщането на онлайн обучението

 

plovdiv-5443091_640

Учениците от 5 до 12 клас в Пловдивска област отново ще са на онлайн обучение през следващите две седмици. Решението е на Областния кризисен щаб, съобщава БНР. Днес учениците трябваше да са присъствено. До промяна на решението се стигна след недоволство от страна на учители, родители и директори на учебни заведения.

 

Единствено началникът на Регионалното управление на образованието Иванка Киркова е гласувала с „въздържал се“. По нейно предложение учениците бяха върнати в класните стаи.

 

Решението беше изключително трудно и аргументите на всички страни са правилни, коментира областният управител Дани Каназирева.

От една страна не може мерките да засягат децата и повече от 3 седмици те да са вкъщи, но от друга страна ситуацията в болниците е изключително напрегната.

През последните четири дни подържаме заболеваемост от 670-675 на 100 хиляди души, информира д-р Сийка Димчева от Регионалната здравна инспекция.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".