Рубрики
Начало » Коронавирус » Премиерът: „Ние сякаш сме свършили с пандемията. Такова е отношението на хората и не знам кой им внушава, че всичко е преминало!“

Премиерът: „Ние сякаш сме свършили с пандемията. Такова е отношението на хората и не знам кой им внушава, че всичко е преминало!“

Борисов: „В трета вълна сме. Българските граждани трябва да са отговорни и да спазват противоепидемичните мерки.“

 

20210203_173627

 

„Ние сякаш сме свършили с пандемията, тя си е заминала. Такова е отношението на хората и не знам кой им внушава, че всичко е преминало“, каза премиерът Бойко Борисов по време на среща със здравния министър, съобщи пресцентъра на Министерския съвет.

 

Борисов сравни ситуацията с Германия:

 

„Вчера в Германия министър-председателите и канцлерът заседаваха какви мерки още да направят.“

 

Пресцентърът подчертава:

 

Премиерът Борисов изтъкна, че в момента е третата вълна на пандемията и българските граждани трябва да са отговорни и да спазват противоепидемичните мерки.

 

Премиерът добави, че в страната ни няма строги ограничения и на практика всичко работи, но хората трябва да бъдат внимателни, пише още в прессъобщението.

 

Здравният министър е отчел интересен факт, което смята, че е положителна тенденция:

 

„За последната седмица прави впечатление една положителна тенденция, а именно, че броят на излекуваните е 2 пъти по-малък от броя на потвърдените случаи в сравнение с предходната седмица, където броят на излекуваните беше три пъти по-малък. Това е една положителна тенденция, която отчитаме за реално справяне с пандемичната ситуация“.

 

Ангелов е информирал министър-председателя, че на национална база заетостта на леглата за неусложнени пациенти е 48%, а интензивните легла в страната са заети на 57%.

 

„Създали сме организация за увеличаване на процента на леглата по всички лечебни заведения там, където е необходимо. Считаме, че към този момент епидемията е под контрол“, добави проф. Ангелов.

 

Здравният министър уточни, че през следващата седмица страната ни очаква да получи още ваксини. Той изрази надежда, че производителите ще изпълнят подписаните договори и поетите ангажименти, за да може да изпълняваме фазите по Националния план за ваксиниране срещу COVID-19.

 

Министър-председателят Борисов каза, че всички ваксини, които пристигат в страната, веднага се използват.

 

Вероятно около дискусиите за руската ваксина позицията на Борисов е:

 

 

„Допускаме в страната само ваксини, които са одобрени от Европейската агенция по лекарствата, за другите не може да носим отговорност, каза още Борисов, цитиран в прессъобщението.

 

Премиерът уточни, че Агенцията извършва изключително прецизна дейност и ваксините, разрешени от нея, са преминали всички необходими проби и тестове.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".