Рубрики
Начало » Коронавирус » Медицинският съвет на София: „При над 20% отсъстващи препоръчваме гимназиите да преминат на онлайн обучение“

Медицинският съвет на София: „При над 20% отсъстващи препоръчваме гимназиите да преминат на онлайн обучение“

 

pencil-1486278_640 (1)

 

Информация от Столичната община

 

По предложение на Медицинския съвет и за да улесним директорите във въвеждането на дистанционно обучение, препоръчваме на онлайн обучение да преминават учениците от гимназиален етап (без 8. клас) при условие, че има над 20% отсъстващи.

 

Препоръчваме 8-ите класове да продължават обучение в училищна среда, тъй като на този етап се усвояват базови познания и компетентности.

 

По предложение на родители кметът на София ще поиска от министъра на образованието задължително присъствие на децата (на 5 и 6 години) в предучилищните групи временно да бъде извинявано от директора при писмено искане от родителите. По указания на дирекция „Образование“ тази възможност вече беше дадена за децата на 3 и 4 години. Родителите, които искат децата им да останат вкъщи, могат да подадат декларация в свободен текст до директора на детската градина и отсъствията на децата ще бъдат извинявани служебно за времето на извънредната епидемиологична обстановка. Декларациите могат да се подават и онлайн.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".