Рубрики
Начало » Коронавирус » Присъствените учебни занятия в училищата се възобновяват

Присъствените учебни занятия в училищата се възобновяват

Заповед на здравния министър

 

smg may 2018

 

Възобновяват се присъствените учебни занятия в училищата. Това става със заповед на здравния министър. Учебният процес се организира и провежда в съответствие с изготвените насоки за работа на системата на предучилищното и училищно образование през учебната 2020-2021 година в условията на COVID-19, пише в прессъобщение на Министерството на здравеопазването.

 

Присъствената дейност във висшите училища се осъществява според изискванията на съответното висше училище и при спазване на въведените в страната общи противоепидемични мерки. При възможност обучителният процес се провежда и от разстояние в електронна среда чрез използването на информационни и комуникационни технологии.

 

Езикови и образователни центрове, както и занимални, организирани от юридически и физически лица, предоставят услугите си в електронна среда, а при невъзможност – при осигуряване на физическа дистанция между лицата от 1.5 метра и при спазване на въведените противоепидемични мерки.

 

С пълния текст на заповедта можете да се запознаете ТУК.

 

източник: МЗ

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".