Рубрики
Начало » Коронавирус » Катар съчетава присъствено преподаване с онлайн обучение

Катар съчетава присъствено преподаване с онлайн обучение

Катарските училища ще използват образователния модел „Blended learning“

artificial-islands-3850752_640

 

През първия срок на новата учебна в катарските училища ще се въведе смесен модел на обучение (Blended learning). Учениците ще бъдат в класните стаи между 1 и 3 дни, а през другото време ще учат онлайн. Преподаването ще е присъствено. Към този модел трябва да се придържат всички училища в страната – обществени и частни, а така също национални и международни, гласи разпоредба на катарското министерство на образованието.

 

В училищата могат да присъстват на ден максимум 30% от учениците. В класните стаи може да има най-много 15 ученици. Чиновете между присъстващите трябва да са на дистанция. Учениците от прогимназията и гимназията трябва да бъдат с маски.

 

Всички, които имат здравословни проблеми или пък техни членове на семейството, са освободени от физическото присъствие в училището.

 

Групови дейности, училищни събирания, лагери – всички големи присъствени събития са отложени. Ще бъдат заменени от виртуални.

 

Университети също трябва да използват този модел на обучение.

 

 

 

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".