Рубрики
Начало » Коронавирус » От 10 май повече класове ще учат присъствено

От 10 май повече класове ще учат присъствено

Още по-голямо разхлабване на мерките

20210411_160914

 

От 10 май повече класове ще учат присъствено, стана ясно на брифинг на здравния министър Костадин Ангелов и главния държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев. От 24 април отварят езикови школи и центрове.

 

– От утре, 24 април, отварят езиковите центрове и школи за присъствени занятия. Тези занятия ще се провеждат при отстояние от 1,5 м, носене на маски за лице, хигиена на ръцете, проветряване на всеки час и дезинфекция на помещенията.

– Също от 24 април спортните състезания на открито ще се провеждат в присъствие на публика. Условия: до 30% от капацитета, при не повече от 1000 души на сектор; при спазване на дистанция от поне 1,5 метра. (б.а. В неделя е мачът между Левски и ЦСКА)

– От 1 май ще се разреши по 3 начина за влизане в България: ваксинационен сертифика, отрицателен ПСР или антигенен тест и документ за преболедуване (не по-късно от 6 месеца).

– От 10 май увеличаване на броя на класове, които да присъстват в училища. Това ще се случи със следваща заповед на здравния министър по предложение на образователния министър.

 

По време на Цветница и Великден здравните власти препоръчват да не се целуват иконите. Трябва да се носят маски в църквите и да има 1,5 м отстояние. Върбовите клонки трябва да се раздават извън религиозните храмове.

 

Причината за още по-голямото разхлабване на мерките е, че здравните власти отчитат спад на заболелите в страната. Вече от вчера данните за България били под 400 заразени на 100 000 души. Това продължава обаче да е в опасната червена зона, в която се попада при 120 заразени на 100 000 души.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".