Рубрики
Начало » Коронавирус » Електронният регистър възобновява записването за ваксинация

Електронният регистър възобновява записването за ваксинация

Регистрирането на нови потребители, които желаят да се имунизират, ще е възможно от 20 март

gdpr-3518253_640

 

Електронният регистър на желаещите да се ваксинират срещу COVID-19 възобновява запасването за имунизация, пише на сайта на Единния информационен портал.

 

Това стана възможно, след като Европейската агенция по лекарствата (ЕМА) потвърди ефикасността и безопасността на AstraZeneca, а изпълнителният директор на Изпълнителната агенция по лекарствата (ИАЛ) издаде заповед за възобновяване на ваксинацията с оксфордската ваксина.

 

Всички лица, които са се регистрирали за поставяне на ваксина за седмицата, през която ваксинационните центрове бяха затворени, ще бъдат автоматично презаписани с една седмица напред. Всеки регистриран ще получи SMS или имейл за новата дата и час на имунизацията през избрания от него канал за връзка. 24 часа преди ваксинацията системата ще изпрати ново напомняне. Потребителите имат възможност да променят дата и часа на ваксинация и да изберат друг времеви прозорец, в зависимост от натовареността на ваксинационните центрове.

 

Регистрирането на нови потребители, които желаят да се имунизират, ще е възможно от 20 март (събота) на адрес: https://www.his.bg/bg/reservation.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".