Рубрики
Начало » Коронавирус » Затварят нощните заведения в София до 8 ноември. „Родители за безопасно образование“ с писмо до Фандъкова с искане за онлайн обучение

Затварят нощните заведения в София до 8 ноември. „Родители за безопасно образование“ с писмо до Фандъкова с искане за онлайн обучение

Kакво реши Софийският оперативен щаб?

disney-254494_640

 

Нощните заведния в София се затварят от 25 октомври до 8 ноември. Това реши Софийският оперативен щаб.

Причината:

 

В нощните заведения нужната дистанция не може да се осъществи.

 

Вече има издадена и заповед.

 

Screenshot from 2020-10-24 16:34:19

 

(вижте цялата заповед тук)

 

Също така се препоръча на работодателите, където е възможно служителите да работят онлайн, с цел ограничаване на контактите на работното място.

На общопрактикуващите лекари ще се дава възможност да извършват първично епидемиологично проучване и да имат възможност да нанасят контактните лица в националната информационна система.

В заседанието са участвали кметът на София Йорданка Фандъкова, директорът на Столичната РЗИ д-р Данчо Пенчев и началникът на Регионалното управление по образование – София Ваня Кастрева. (вижте цялата информация тук).

 

Малко след новините от Столичния оперативен щаб, от активната група „Родители за безопасно образование“ изпратиха отворено писмо до столичния кмет Йорданка Фандъкова, до областните управители на София-град и Софийска област и медиите. В него се настоява: „Всички училища незабавно да преминат в дневна форма на обучение в електронна среда от разстояние, в срок до края на обявената извънредна епидемична обстановка.“ (вижте цялото писмо тук) Преди дни те изпратиха отворено писмо до здравното министерство и МОН, което предизвика доста дискусии.

 

По-рано днес кметът на София направи намек в подобна посока като следваща стъпка: „Може би трябва да се помисли големите ученици да преминат на дистанционно обучение, ако нещата продължават така“Прави впечатление обаче, че няма новини от образователната сфера в прессъобщението за заседанието на Софийския оперативен щаб.

 

Разумно е гимназистите да преминат на дистанционно обучение за 30 дни. Това сподели като позиция известният директор на 119 СУ Диян Стаматов, който е и бивш заместник-министър на образованието.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".