Рубрики
Начало » Коронавирус » Родители благодарят на просветния министър за възможността децата им да имат избор за онлайн обучение

Родители благодарят на просветния министър за възможността децата им да имат избор за онлайн обучение

 

homeschooling-5121262_640 (1)

 

Групата „Родители за безопасно образование“, които през лято отстояваше идеята всяко семейство да може да избира за децата си онлайн обучение по здравословни причини или по желание, благодариха на министъра на образованието Красимир Вълчев за това, че е намерил най-доброто решение за всички. Родителите са доволни от промените в Наредба 10, която дава насоките за дневната форма на обучението в електронна среда от разстояние.

 

С промените се предостави възможност семействата, в които има деца със здравословни проблеми или член на домакинството в риск, да изберат онлайн обучение. От тази възможност, но с разрешителен режим, могат да се  възползват и родителите, които предпочитат децата им да учат онлайн в периода на пандемията.

 

„Родители за безопасно образование“ изказват благодарност и на заместник-министъра на образованието Таня Михайлова и на Директора на Дирекция „Организация и контрол“ в МОН Соня Мелоян.

 

pismo rod bez

 

Две седмици след началото на новата учебната година децата, пожелали да учат онлайн, все по-често са обхванати в този процес. Те учат синхронно и асинхронно със своите учители Към момента все още няма изградени дистанционни центорове, а се разчита на училищата на тези деца. Има много трудности на различни места, но важното е, че процесите тръгнаха.

 

 

Цялото писмо вижте тук. То беше изпратено до Данибон и до други медии.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".