Рубрики
Начало » Коронавирус » COVID и образование » Как ще се „въртят“ големите ученици след 17 март?

Как ще се „въртят“ големите ученици след 17 март?

Ротацията на големите ученици ще продължи поне до Великден

amusement-2456905_640

 

Ротацията на големите ученици ще продължи до Великден. Това става ясно от изказване на образователния министър Красимир Вълчев, цитиран в „Монитор“.

 

Има два варианта за новия старт на ротацията – или от 18 март, или от 22 март. Първият вариант – от 18 март, е, ако не се приеме идеята на Отрасловия съвет за кратка почивка в средата на месеца. Вторият вариант – от 22 март, ако се направи първата пролетна ваканция в периода 18-21 март и отпадне регламентирата със заповед от образователния министър ваканция от 3 до 11 април.

 

И при двата варианта обаче следва идеята за ротация на част от големите ученици.

 

Работи се все още по графика да се връщат в училище присъствено само по 3 випуска, но ако има подобрение на ситуацията, може да се увеличи броят им.

 

Най-вероятно ще вземем решение със 7, 8 и 10 клас да продължим, тъй като в момента 12 клас за втори път се завърта в това редуване”, каза Вълчев, съобщава „Монитор“.

 

При този вариант най-дълго на място ще учат седмокласниците и зрелостните, за да могат да се подготвят за предстоящите им изпити в края на учебната година.

 

„Ако останем на този вариант, за 6 седмици ще се зачести присъственото обучение на 7 и 12 клас. Те ще бъдат 50% от времето, а другите ще бъдат 1/3”, обясни министърът.

 

Вълчев прогнозира, че до края на седмицата ще има решение и дали ще има нов график на ваканциите.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".