Рубрики
Начало » Коронавирус » Учебната година в Русия започва присъствено на 1 септември

Учебната година в Русия започва присъствено на 1 септември

Учениците няма да носят маски

 

moscow-1029667_640

 

Учебната година в Русия започва присъствено на 1 септември, обяви президентът на страната Владимир Путин. Той допълни, че трябва да се направи всичко възможно, за да се спазват санитарните мерки. Учениците няма да носят маски.

 

„Учениците ще учат присъствено. Студентите ще учат присъствено.“, заяви руският президент.

 

За да няма голямо струпване на хора, е възможно някой часове да се провеждат онлайн, но това да не е за сметка на качеството, уточни Путин.

 

Една от мерките, които ще се вземат в училищата, е да няма звънец, а междучасията на различните класове да са по различно време. Също така графикът за хранене в стола трябва да е различен.

 

Тържествата за първия учебен ден е добре да се проведат на открито или в класните стаи при по-малко групи. Това обаче е решение на отделните райони. Масови мероприятия до края на учебната година няма да има.

 

В Москва работещите в училища и детски градини ще бъдат тествани за коронавирус.

 

Хигиената в училищата ще се засили.

 

На входа на училищата ще се мери температурата.

 

Всеки клас ще бъде в отделна стая, освен ако не е нужно специално оборудване за провеждане на урока.

 

Във физкултурния салон и в библиотеката ще могат да влизат само по 1 клас.

 

Учениците няма да носят маски, но от училищния персонал ще се изисква да бъдат с тях.

 

Родителските срещи ще бъдат онлайн.

 

Учениците ще трябва да се върнат към дистанционното обучение само, ако епидемиологичната ситуация в страната се влоши. Училищата сами ще решат дали да карантират в случай на огнища на инфекция.

 

Ако ученик е заразен, всички негови съученици и учители трябва да си направят тест за коронавирус.

 

Московските власти заявиха, че ако ученик се зарази, ще изпращат в карантина и на двуседмично дистанционно обучение класа му. Ако учител се зарази, няма да се поставят под карантина училища и класове.

 

Учениците в Москва ще могат да останат на дистанционно обучение, ако родителите им преценят. Те смятат, че ресурсите на Московското електронно училище могат да позволят обучение у дома.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".