Рубрики
Начало » Коронавирус » COVID и Нидерландия » Марк Рюте обяви плановете за налагане на вечерен час в Нидерландия заради опасения от британския щам

Марк Рюте обяви плановете за налагане на вечерен час в Нидерландия заради опасения от британския щам

Холандските здравни власти: „Направете максимума сега, за да сме готови за това, което тепърва предстои.“

amsterdam-1454262_640

 

Холандският министър председател Марк Рюте обяви плановете за налагане на вечерен час в Нидерландия заради опасенията от бързото разпространение на британския щам и трета вълна от коронавирус. Вечерният час се планира да бъде между 20,30 ч. вечерта и 4,30 часа сутринта като започне от този петък и продължи до 9 февруари. По време на вечерния час никой няма да има право да напуска дома си.

 

Рюте обясни, че вечерният час е крайно нежелан, но необходим. Правителството е послушало съвета на здравните власти:

 

„Направете максимума сега, за да сме готови за това, което тепърва предстои.“

 

Премиерът обаче допълни, че не искат да вземат такова решение без съгласието на Парламента. 

 

Нидерландия ще забрани всички полети и фериботи от Великобритания, а също така и пътническите полети от Южна Африка, Суринам и части от Южна Америка.

 

Въвежда се и още едно ограничение: само по един гост на домакинство на ден.

 

„Разбирам, че сте уморени от коронавируса. Аз също. Мерките продължават вече 10 месеца. Това са тежки времена и имам чувството, че стават все по-тежки“, каза холандският премиер.

 

Прогнозите сочат, че британският щам ще бъде доминиращ в Нидерландия в началото на март, а вече се появяват и нови, които посочват края на февруари.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".