Рубрики
Начало » Коронавирус » COVID и образование » Прогноза: „Само първи клас в училище, но след ваксиниране на учителите им“

Прогноза: „Само първи клас в училище, но след ваксиниране на учителите им“

 

crayons-1445054_640

 

„Очаквам масовото тестване на учители да покаже движение на вируса из класните стаи (средното закъснение от повишаването на броя открити деца и открити възрастни е 2 седмици) и да се предприемат съответните мерки„, прогнозира математикът Лъчезар Томов:

 

„Да останат само първи клас с ваксинирани учители (една седмица след първа доза) на половинки и с маски в клас и проветряване 5 минути през 30 минути.

Последващо връщане на други класове в същата форма, ако не се отрази на заболеваемостта.“

 

Анализът на математика показва:

 

Имаме ли наистина спад тази седмица?

Процентът позитивни от ПСР има тенденция към обръщане, ако се разглежда с плаващо усредняване, а скоростта на нарастване (малтусовият параметър) е от две седмици над 1-ца.

 

 

Д-р Лъчезар Томов е главен асистент в НБУ-София (департамент Информатика), работи в софтуерната индустрия от 2008 г., участвува в проекти на Центъра за анализ и управление на рисковете като математик и програмист. Също така е и преподавател по математика в елитни столични училища. Той е активен участник в дискусиите за коронавируса и образованието и често е цитиран в медиите. Ежедневно прави анализи и ги помества във Фейсбук профила си.

 

 

Имаме ли наистина спад тази седмица? Процентът позитивни от ПСР има тенденция към обръщане, ако се разглежда с плаващо…

Posted by Lachezar Tomov on Friday, January 15, 2021

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".