Рубрики
Начало » Коронавирус » COVID и образование » Синдикат „Образование“: „При влошаване на ситуацията, училищата трябва да бъдат отново затворени за присъствено обучение“

Синдикат „Образование“: „При влошаване на ситуацията, училищата трябва да бъдат отново затворени за присъствено обучение“

 

20210124_154604

 

„При влошаване на ситуацията, училищата трябва да бъдат отново затворени за присъствено обучение“, заявява председателят на Синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“д-р Юлиян Петров в края на своето писмо до медиите, което носи заглавието „Ценности в пандемията“. Той изразява подкрепата на синдиката за решенията на правителството, здравния и образователния министър по отношение на противоепидемичните мерки и присъственото обучение за част от учениците.

 

Като представители на една от най-големите професионални общности в страната, Синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“ не може да не реагира на всичко… и да заяви подкрепата си за позицията на правителството, министъра на здравеопазването и министъра на образованието във връзка с мерките и действията, които предприемат в тази сложна обстановка.

Решението за отварянето, макар и поетапно, за учениците от горна училищна степен е не само нужно, то е абсолютно належащо, защото засяга и националната сигурност.

 

„Образованието, спортът, културата са шансът ни да живеем в хармонично и проспериращо общество с образовани, здрави хора“, категоричен е синдикалният лидер. Той подкрепя становищетп, че тези дейности са приоритетни.

 

Д-р Петров пише още:

 

И да, разбира се, Синдикатът е категоричен, че при влошаване на ситуацията, училищата трябва да бъдат отново затворени за присъствено обучение. И въпреки загубите и дефицитите, които ще понесе образователната система и цялото ни общество, ние сме длъжни и ще се съобразим с това. Защото това е отговорното отношение, на което трябва да научим и децата си, а не в кръгова отбрана да противопоставяме всички и всичко.

 

Цялото прессъобщение, в което има препратки към цитати от Гьоте и Ларошфуко, можете да прочетете тук: Ценности в пандемия.

 

Директорът на 119 СУ помести решенията на Отрасловия съвет от 25 януари 2021 г. В последния абзац е вписано: „И, да, разбира се, при влошаване на ситуацията, училищата ще останат затворени“.

 

 

Posted by Диян Стаматов on Wednesday, January 27, 2021

 

Posted by Диян Стаматов on Wednesday, January 27, 2021

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".