Рубрики
Начало » Коронавирус » Столичната община отваря дежурни детски градини за децата на работещите в КОВИД – отделенията

Столичната община отваря дежурни детски градини за децата на работещите в КОВИД – отделенията

 

sun-451441_640

 

 

„За да осигурим работата на лекарите, медицинските сестри и санитарите от КОВИД-отделенията в софийските болниците отваряме две дежурни детски градини, които да се грижат за децата им.“ – каза кметът на София Йорданка Фандъкова. Днес тя е предложила тази възможност на директорите на болниците, които са разговаряли с екипите си в КОВИД-отделенията.

 

Над 80 са децата на медиците, за които до момента има информация, че са в тази възраст.

 

Кметът благодари и на директорите на 124-а и 117-а детска градина и на техните екипи, които са се съгласили да отворят дежурни групи за децата на медиците.

 

124-а детска градина се намира в близост до Александровска болница, ВМА и Пирогов, а 117-а детска градина в „Младост“ е до Окръжна болница „Св. Анна“ и „Софиямед“.

 

„Знам, че затварянето на детските градини за 3 седмици (от 30 ноември до 21 декември) ще създаде големи неудобства за много семейства в София, не само тези на медиците. Но съм убедена, че сме длъжни да дадем сигурност на лекарите, медицинските сестри и санитарите, които в момента лекуват 2142 пациенти. Това е най-малкото, което можем да направи за тях“ – пише още столичният кмет в своята Фейсбук-страница.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".