Рубрики
Начало » Коронавирус » Спешни медици: „Здравният министър незабавно да отмени заповедта си за разхлабване на мерките. Тя е гавра с труда на медиците на първа линия!“

Спешни медици: „Здравният министър незабавно да отмени заповедта си за разхлабване на мерките. Тя е гавра с труда на медиците на първа линия!“

„Мерките трябва да останат до 1 юли“

38177037_1883558061710795_3232378170627850240_n

 

„Призоваваме министъра на здравеопазването незабавно да отмени заповедта за разхлабване на противоепидемичните мерки от 1.04.2021, защото считаме, че тя е гавра с труда на всички медици на първа линия и заплаха за спасяване живота на нашите пациенти!“

 

Това са записали като призив в свое обръщение от Националната асоциация работещи в спешна медицинска помощ.

 

„Мерките трябва да останат до 1 юли“, призова по БНР Людмил Станев, който работи в Спешна помощ във Варна. Той е категоричен, че до 1 юли всичко трябва да остане затворено, а изключение да правят само аптеки, магазини за хранителни стоки и болници.

 

Обръщение от спешните медици към българския народ и управляващите,

Министерство на здравеопазването отчита, ден преди разхлабването на противоепидемичните мерки, за един ден 5176 новозаразени /ръст с 679 човека/, 155 починали, 9811 хоспитализирани.

 

Всички тези показатели сочат отново ръст на заболели и усложнени пациенти, които ние трябва да диагностицираме, лекуваме, транспортираме и хоспитализираме.

 

Колкото повече са заразените, толкова повече ще е броят на усложнените пациенти по време на и след КОВИД инфекцията.

 

Това е непосилно за нашата армия от 300 мобилни екипа, 160 филиала за спешна помощ и около 40 спешни отделения на територията на страната. Много от колегите ни се разболяха и се налага да осигуряваме графика с извънредни дежурства.

 

Ние сме на ръба на възможностите си и заявяваме,че отказваме да носим отговорност за закъснялата и неадекватна на нуждите на пациентите ни спешна помощ.

 

Ние искаме пациентите ни да получават своевременна и равнопоставена спешна медицинска помощ, но нямаме материален и човешки ресурс, който да отговори на ръста на заразените.

 

Вината за закъсненията на мобилните ни екипи и лутането по болниците, закъснелите или нереализирани хоспитализации е на управляващите, които не осигуриха адекватни на ръста на епидемията противоепидемични мерки и своевременна масова ваксинация на населението.

 

Призоваваме министъра на здравеопазването незабавно да отмени заповедта за разхлабване на противоепидемичните мерки от 1.04.2021, защото считаме, че тя е гавра с труда на всички медици на първа линия и заплаха за спасяване живота на нашите пациенти!

 

Д-Р Д.КАТЕЛИЕВА

Председател на

Националната асоциация работещи в спешна медицинска помощ

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".