Рубрики
Начало » Коронавирус » Столична община: „Детските градини са отворени, но в настоящата ситуация единствената сигурна и безопасна среда е домашната“

Столична община: „Детските градини са отворени, но в настоящата ситуация единствената сигурна и безопасна среда е домашната“

COVID и образование

 

motor-loop-3260697_640

 

„Детските градини са отворени за посещение от всички деца, но в настоящата ситуация единствената сигурна и безопасна среда с гарантирана физическа дистанция е домашната, затова е препоръчително децата, за които предучилищното образование не е задължително и има възможност да се грижи възрастен, да останат вкъщи“, съобщиха във Фейсбук от дирекция „Образование“ на Столична община. Това важи особено за деца, които живеят с възрастни хора и такива от рисковите групи или пътуват с градски или междуградски транспорт до детската градина. Новоприетите в детските заведения могат да не постъпват до изтичане на извънредната обстановка.

 

 

Във връзка с множество запитвания, постъпили в дирекция „Образование“ на Столична община, Ви уведомяваме за следното:

Детските градини са отворени за посещение от всички деца, но в настоящата ситуация единствената сигурна и безопасна среда с гарантирана физическа дистанция е домашната, затова е препоръчително децата, за които предучилищното образование не е задължително и има възможност да се грижи възрастен, да останат вкъщи.

Това важи още в по-голяма степен за децата, живеещи в едно домакинство с възрастни хора и с такива от рискови групи, както и в случаите, когато за придвижването до детската градина се налага използването на обществен транспорт – вътрешноградски или между населените места.

Предвид горното Ви уведомяваме, че може да бъде отложено постъпването на новоприетите деца в яслени и градински групи за учебната 2020/2021 г. до изтичане на извънредната епидемична обстановка. След прекратяването й, новоприетите деца трябва да постъпят в съответната детска градина.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".