Рубрики
Начало » Коронавирус » Затварят училищата в Суворово, Провадия и Вълчи дол

Затварят училищата в Суворово, Провадия и Вълчи дол

 

classroom-824120_640

 

Община Суворово преустанови учебните занятия в училищата от 11 до 24 ноември. Това стана със заповед на кмета Данаил Йорданов. При възможност се въвежда дистанционно обучение.

 

Ето какво гласи заповедта:

 

З А П О В Е Д

819

гр.Суворово, 10.11.2020г.

На основание чл.44, ал.1, т.1 и ал. 2 от ЗМСМА, връзка чл.63в от Закона за здравето и с оглед усложняващата се епидемична обстановка, свързана с разпространението на COVID-19 на територията на Община Суворово и след проведено заседание на Общинския щаб за изпълнение на плана за защита при бедствия и аварии от 10.11.2020г.


НАРЕЖДАМ:


Да бъдат въведени следните противоепидемични мерки на територията на Община Суворово за срок от 11.11.2020г. до 24.11.2020г. включително, а именно:


1.    Да се преустановят учебните занятия и всички извънкласни мероприятия /занимални, клубове, зелени училища, екскурзии и други/ в училищата. При възможност се въвежда дистанционна форма на обучение.

2.    Да се преустановят всякакви групови форми на дейност и работа с деца и ученици, извън системата на предучилищното и училищното образование, провеждащи се на закрито, които се организират от физически и юридически лица, независимо от правно-организационната им форма.

3. Да се преустановят занятията, заниманията и други дейности с ползватели на услуги предоставяни от ЦРДУ, провеждащи се на закрито.


Контрол по изълнение на настоящата заповед ще осъществявам лично.


Заповедта да се доведе до знанието на всички заинтересовани страни, училища, читалища, ЦРДУ, кметове, кметски наместници, за сведение и изпълнение.

Заповедта да се публикува на официалната интернет страница на общината Суворово.

/П/

ДАНАИЛ ЙОРДАНОВ

КМЕТ НА ОБЩИНА СУВОРОВО

Всички училища в община Провадия преминават в дистанционна форма на обучение от 11 ноември, съобщи БНР. Решението е на оперативния щаб за защита при бедствия в Провадия. Причината е увеличаващият се брой на заразени с коронавирус.

 

Във Вълчи дол до 22 ноември, включително, преустановяват учебните занятия и всички извънкласни мероприятия в училищата, информира БНР. При възможност се въвежда дистанционна форма на обучение. Ограничават се посещенията на децата в детските ясли и детските градини, като по възможност в детското заведение се приемат деца, които нямат възможност да бъдат изолирани в дома си с родител или възрастен човек.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".