Рубрики
Начало » Коронавирус » Швеция с препоръка да се работи от дома до края на годината

Швеция с препоръка да се работи от дома до края на годината

 

uppsala-107285_640

 

Препоръката да се работи от дома е залегнала в обновения наръчник на шведския здравен министър с правила по време на пандемията от коронавирус. Той обхваща периода до края на есента.

 

Швеция се прочу като европейската страна с най-леки мерки по време на пандемията. От месеци обаче се препоръчва работа от дома, спазване на социална дистанция и всеки ежедневно да взема мъдри решения за справяне с епидемията.

 

Всеки в Швеция, който има възможност, да продължава да работи от дома си до края на есента, се казва в наръчника за справяне с пандемията.

 

Основният мотив – да се намали струпването на хора в градския транспорт, с който да могат свободно и безопасно да се придвижват хора, които не могат да работят от дома си, но са важни по време на пандемията – лекари, медицински лица, обслужващ персонал. Градският транспорт се отчита като евентуално опасно огнище за зараза, тъй като в него се срещат хора от различни групи в обществото и ситуацията е много по-различна в сравнения с други огнища като семейства и офиси.

 

Държавният епидемиолог на Швеция помоли да се избягва градския транспорт в най-натоварените часове, когато е възможност. През есента се очаква той да бъде изключително натоварен. Тези, които трябва да се придвижват, да обмислят алетернативни варианти.

 

Служители, които вече работят от месеци от дома си, смятат, че няма да е трудно да продължат по този начин. Основно се питат дали някога отново ще е възможно да се върнат на работните си места в офисите при стандартите за работна среда преди пандемията.

 

Другата причина за призива за работа от дома е, че се очаква през есента ново увеличение на заразените от коронавирус.

 

Шведските власти призовават още за социална дистанция и за ежедневни мъдри решения от всеки по отношение на справянето с пандемията от коронавируса.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

Гугъл ще позволи на служителите си да работят от дома си до юли 2021 г.

Повечето холандци искат да продължават да работят от дома си и след кризата с коронавируса

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".