Рубрики
Начало » Коронавирус » COVID и образование » Томислав Дончев: „В клас – като хъб за разпространение на заболяването“

Томислав Дончев: „В клас – като хъб за разпространение на заболяването“

 

20210124_154140

 

„За мен едно от обясненията за малко по-високия брой заболели е фактът, че учениците от първите класове са вече в клас (от началото на януари), където – колкото и да твърдят мнозина, че рискът е по-малък – се образува като хъб за разпространение на заболяването“, заяви вицепремиерът Томислав Дончев по бТВ.

 

Акценти от интервюто, свързани с коронавируса и образованието:

 

– Имате ли представа какво ще се случи с мерките? Дали ще бъдат затегнати или ще останат в този вариант?

 

– Трудно е да се отговори. Всичко зависи от числата, броя на заразените, прогнозата как ще се движи темпът на развитие на заболяването.

 

– Прогнозите изглеждат тревожни на фона на това, че разхлабихме мерките?

 

Факт. Освен това не е първото разхлабване. Имаме ученици, които са в клас, от началото на годината. Това също е фактор. За мен едно от обясненията, за малко по-високия брой заболели е фактът, че учениците от първите класове са вече в клас, където – колкото и да твърдят мнозина, че рискът е по-малък – се образува като хъб за разпространението на заболяването. 

 

Томислав Дончев заяви, че трябва да бъдем внимателни и да следим числата и когато има риск – да вземаме мерки. Самият той не се ангажира с прогноза по въпроса за пандемията.

 

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".