Рубрики
Начало » Коронавирус » COVID и образование » Д-р Лъчезар Томов: Стратегия за присъствено обучение след пролетната ваканция

Д-р Лъчезар Томов: Стратегия за присъствено обучение след пролетната ваканция

 

japanese-cherry-trees-2168858_640

 

„Връщане след пролетната ваканция, при ваксинирани учители с изграден имунитет. Половината клас вкъщи, другата присъствено с FFP2 маски, на отворени прозорци и врати навсякъде.“  Това са първите две точки от Стратегията за присъствено обучение след пролетната ваканция на д-р Лъчезар Томов, която очерта днес. Той е едно известните имена, което свързваме с анализите и прогнозите по време на пандемията.

Д-р Лъчезар Томов:

 

Стратегия за присъствено обучение след пролетната ваканция:

 

1. Връщане след пролетната ваканция, при ваксинирани учители с изграден имунитет.

2. Половината клас вкъщи, другата присъствено с FFP2 маски, на отворени прозорци и врати навсякъде, редуват се на 2 седмици, преподава се хибридно (при класове до 15 души без половинки)

3. Учителите също с маски FFP2 (3лв маска става за 5 работни дни ако се пази и чисти)

4. Бързи тестове на случайна извадка от 5 ученика на група 2 пъти на седмица.

5. При позитивен тест се карантинира съответната половина за 14 дни (сменя се редът на обучение).

6. Забранява се посещаване на нощни барове и дискотеки на учениците, както и събирания над 10 души в затворено помещение, наказания при заснето нарушение по правилника за отсъствия

 

 

Стратегия за присъствено обучение след пролетната ваканция:

1. Връщане след пролетната ваканция, при ваксинирани…

Posted by Lachezar Tomov on Wednesday, February 17, 2021

 

 

Д-р Лъчезар Томов е главен асистент в НБУ-София (департамент Информатика), работи в софтуерната индустрия от 2008 г., участвува в проекти на Центъра за анализ и управление на рисковете като математик и програмист. Също така е и преподавател по математика в елитни столични училища. Той е активен участник в дискусиите за коронавируса и образованието и често е цитиран в медиите. Ежедневно прави анализи и ги помества във Фейсбук профила си.

 

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".