Рубрики
Начало » Коронавирус » Турция: Само 1-класниците ще са присъствено в училище за 2 дни в седмицата, другите – дистанционно

Турция: Само 1-класниците ще са присъствено в училище за 2 дни в седмицата, другите – дистанционно

Родителите имат право да не пускат децата си присъствено, а да продължат да учат онлайн

galata-4043037_640

 

Само първокласниците ще тръгнат на училище присъствено от 21 септември, а другите продължават дистанционно. Най-малките ще учат през първата седмица само 1 ден в класните стаи, а от втората седмица – ще бъдат по два дни, съобщиха световните и местните медии.

 

Родителите на първокласниците, които не искат да пуснат децата си в училище, ще имат право да изберат дистанционна форма на обучение.

 

Учебната година в Турция стартира в края на август дистанционно. От дома си учат всички ученици от държавните и от частните училища. Планирано беше на 21 септември те да се върнат в училище. Скокът на смъртните случаи в страната обаче промени това решение. С новата мярка в учебните зали ще влязат само най-малките и то за ден-два със съкратени учебни часове, а големите ще продължат онлайн обучение поне до средата на октомври. Тогава отново ще се реши как да се продължи.

 

Турският президент Реджеп Ердоган посочи, че през новата учебна година ще се прилага присъствена и онлайн форма на обучение като се отчитат епидемичните мерки.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".