Рубрики
Начало » Коронавирус » Служителите на Uber ще могат да работят от дома си до юли 2021 г. и ще получат по 500 долара за домашен офис

Служителите на Uber ще могат да работят от дома си до юли 2021 г. и ще получат по 500 долара за домашен офис

Гъвковост, избор, по-голяма яснота в дългосрочен план – принципи на Uber

home-office-5190504_640

 

 

Всеки, който желае, може да продължи работата си от дистанция до края на юни 2021 година, заявиха на корпоративните си служителите от Uber. Компанията дори предоставят по 500 долара на всички за разходите, които са направили за оборудване на домашните офиси.

 

Корпоративните служители на Uber ще имат възможност да избират да се върнат в офисите си, ако местните поделения са отворени, или да продължат да работят от домовете си. По никакъв начин тяхното решение няма да повлияе на оценка на работата им.

 

През април 2021 г. Uber ще направи оценка на социалната си политика за работа от дистанция и е възможно срокът да се работи по този начин да бъде удължен.

 

Компанията иска да осигури на всичките си служители гъвкавост, избор, по-голяма яснота в дългосрочен план. 

 

Редица технологични компании обявиха, че заради пандемията от коронавирус техните служители ще продължават да работят от дистанция. Служителите на Гугъл ще работят така до юли 2021 г. Други като Туитър декларираха, че е възможно завинаги да остане работата от дома.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".