Рубрики
Начало » Коронавирус » Новата учебна година ще започне присъствено

Новата учебна година ще започне присъствено

 

zvunec-15-sept

 

Новата учебна година ще започне присъствено, заяви министърът на образованието Красимир Вълчев на конференцията „Образование от А до # Иновативното училище“, цитиран от медиите. Прогнозите и очакванията са обаче цялата следваща учебна година да живеем в условията на коронавируса и да се налага постоянно „превключване“ на образованието. Ще се даде възможност на образователната система да преминава към онлайн обучение при необходимост по всяко време.

 

„Превключването“ към онлайн обучение може да става за по-малки групи от ученици – отделен клас, отделна смяна, а не за цялото училище. Учениците с коронавирус ще могат да учат чрез виртуално включване.

 

Дигиталното обучение вече ще дава възможност да не се губи учебно време по време на грипните ваканции. Досега по такива и други причини са се губили 3-4 седмици учебно време. В бъдеще при подобни ситуации учениците ще се включват чрез виртуална класна стая в реалната, обясни Красимир Вълчев.

 

Министърът на образованието постави оценка 5,50 на проведеното от училищата дистанционно обучение през изминалата учебна година.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".