Рубрики
Начало » Коронавирус » COVID и образование » Учениците от 5 до 12 клас в някои области ще преминат на онлайн обучение

Учениците от 5 до 12 клас в някои области ще преминат на онлайн обучение

 

analytics-2998837_640

 

Преминаване на онлайн обучение за учениците от 5 до 12 клас е една от противоепидемичните мерки, които започнаха да приемат в някои от най-засегнатите от коронавируса области.

 

Ямбол

 

Учениците от 5 до 12 клас в област Ямбол от утре преминават на онлайн обучение до априлската ваканция, реши Областния медицински съвет, съобщи БНТ. Заради увеличаващият се брой заразени с Ковид се затварят пенсионерските и квартали клубове в областта.

 

На 30% от капацитета си до 24 март ще работят читалищата и залите. Детските градини и яслите ще се затварят при необходимост.

 

Благоевград

 

Всички ученици от 5-и до 12-и клас в Благоевградска област преминават на дистанционна форма на обучение през следващите две седмици, съобщи БНТ. Заповедта влиза в сила от утре. Това реши преди минути Областния кризисен щаб в Благоевград.

 

За момента присъствено остават да се обучават учениците от 1-ви до 4-ти клас. Отворени остават и детските градини и ясли в областта, като те ще се затварят при увеличение на броя заразени учители и помощен персонал.

 

Бургас

 

Здравният министър обяви част от мерките, които са обсъждани днес в Бургас, сред тях е и тази за онлайн обучение на големите ученици, съобщи БНТ.

 

Ограничаване посещението на учениците от 5-и до 12-и клас на училище и извеждането им в електронна среда за две седмици.

 

 

София

 

От петък, 12 март, всички ученици от 5 до 12 клас в София преминават на онлайн обучение, съобщава столичният кмет Йорданка Фандъкова. Софийският оперативен щаб предлага на министъра на образованието да измести датите за ученически състезания и олимпиади, които са планиране за месец март, в това число и пролетните математически състезания, планирани за края на месеца. Препоръчва се на работодателите да се насочат към организация с работа от вкъщи или на смени, където е възможно.
 

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".