Рубрики
Начало » Коронавирус » Ученик от езиковата гимназия „Ромен Ролан“ в Стара Загора е с COVID-19

Ученик от езиковата гимназия „Ромен Ролан“ в Стара Загора е с COVID-19

39 са контактни ученици

обн. 11,07 ч.

 

st z

 

Нова информация

 

16, 14 ч. – Ученикът си е направил тест, тъй като му е предстояло пътуване.

39 са контактните ученици – 27 души от класа и 12 души от профила му, съобщава директорката на училището.

Няма да бъдат карантинирани учители, тъй като са били с предпазни средства.

 

11 ч.

Ученикът, дал снощи положителен резултат, е в добро здравословно състояние няма и не е имал никакви симптоми.

 

Семейството му е пожелало да се тества, благодарение, на което е станало ясно, че е носител на вируса, обясни директорът на старозагорската гимназия Теодора Николова пред БНР.

 

„Факт е, че той вече е бил на училище през целия ден и в контакт с целия си клас“, посочи г-жа Николова.

 

За 14 дни под карантина от днес е целият клас плюс 16 деца, контактни в смесените профилирани часове:

 

„Очакваме РЗИ и съответните органи да връчат документите на семействата. Късно снощи сме предупредили. В такъв случай училището организира обучение в електронна среда от разстояние“, заяви директорът на старозагорската гимназия

 

Веднага са взети мерки за дезинфекция. Останалите класове ще учат нормално. Учителите няма да бъдат поставени под карантина. (източник)

 

 

Ученик от езиковата гимназия „Ромен Ролан“ в Стара Загора е с COVID-19. Това съобщи за Нова телевизия зам.кметът на общината Иванка Сотирова. Информацията бързо беше публикувана и в други медии. Случаят е установен снощи. Ученикът е поставен под карантина, съобщи д-р Таня Перчемлиева, директор на Дирекция „Надзор на заразните болести“ пред bTV.

 

Детска градина в село Оризово, община Братя Даскалови, област Стара Загора, е затворена заради COVID-19, съобщават медиите. Работещ там е с коронавирус, потвърден на 14 септември. Заповедта за затварянето на градина „Детелина“ е на кмета на Братя Даскалови. Градината ще остане затворена до 22 септември.

 

Две групи в детска градина №17 „Знаме на мира” в Стара Загора са под карантина заради случаи на COVID-19. От 9-и до 14 септември там са потвърдени четири случая – едно дете и трима души от персонала. Към момента заразените са в добро общо състояние и са в домашна изолация, съобщават от РЗИ.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".