Рубрики
Начало » Коронавирус » Имат ли вече училищата ни топла вода и сапун?

Имат ли вече училищата ни топла вода и сапун?

 

washing-hands-4940148_640

 

300 училища от 2400 в цялата страна са нямали топла вода преди да започне подготовката за новата учебна година в условията на коронавирус. Това обясни просветният министър Красимир Вълчев пред бТВ. „Към днешна дата всички са декларирали, че имат“, допълни той.

 

Сапунът и топлата вода станаха нарицателни още през лятото за състоянието на нашите училища и какви мерки ще приложат в борбата с коронавируса. През юли заместник-министърът на образованието Таня Михайлова алармира, че има училища без топла вода. Със старта на учебната година се оказа дори, че елитно училище като русенската математическа гимназия е без топла вода. Бяха взети спешни мерки.

 

Днес министърът на образованието беше попитан дали всички училища в страната вече имат топла вода и сапун.

 

„Това е една от задължителните мерки. Сапун, разбира се, е много лесно да се осигури. Но топла вода се оказа, че една значителна част от училищата – 300 от 2400, нямаха. Казахме им лятото, че е задължително. Към днешна дата всички имат. Някои не успяха към 15 септември, но към днешна дата имаме декларация, че всички трябва да имат. Ако някой някъде няма, да ни сигнализира“, помоли министърът.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".