Рубрики
Начало » Коронавирус » Училищата в Търговище трябваше да преминат на онлайн обучение заради коронавирус, но през нощта се реши друго

Училищата в Търговище трябваше да преминат на онлайн обучение заради коронавирус, но през нощта се реши друго

 

http://targovishte.tv/targovishte/obshtestvo-targovishte/item/2005-zatvaryat-uchilishta-v-targovishte-zaradi-covid-19

http://targovishte.tv/targovishte/obshtestvo-targovishte/item/2005-zatvaryat-uchilishta-v-targovishte-zaradi-covid-19

 

Нова информация

 

Тази сутрин стана ясно, че е отменена идеята всички училища в Търговище да минат на онлайн обучение. Затворени са само училища за дезинфекция за два дни. През това време се правят още тестове. Най-сериозен е проблемът с училище „Св. Седмочисленици“, където има 15% отсъстващи с грипоподобни симптоми, обясни просветният министър. Той очаква да има още карантинирани след като станат ясни резултатите от тестовете. И сега има карантинирани ученици. Някои от тях са били контактни на лица извън своята паралелка.

 

 

Училищата в Търговище преминават на онлайн обучение заради коронавирус от 15 октомври, съобщават тази вечер редица медии. Според медийните публикации, превключването е със заповед на кмета. Така градът става първият, преустановил присъствените учебни занятия заради повишена заболяваемост и то само един месец след началото на учебната година.

 

Причината:

 

Търговище вече е в т.н. „червената зона“ заради големия ръст на болни. Заразените с коронавирус в последните 14 дни са над 120 на 100 000 души население.

 

На сайта на общината е поместено съобщение:

 

Затварят клубовете на пенсионера в община Търговище

Преустановяват се посещенията в пенсионерските клубове на територията на община Търговище, считано от 15 октомври до 30 ноември 2020 г. Това е записано в заповед на кмета д-р Дарин Димитров. Мярката е във връзка с ограничаване разпространението на COVID-19 на територията на общината.

Изчаква се становището на Регионалната здравна инспекция за преминаването на общинските училища към обучение в електронна среда.

Заради увеличения брой на случаите през последните дни, област Търговище попада в т.нар. „червена зона“. Това означава, че заразените с коронавирус в последните 14 дни са над 120 на 100000 души население.

Кметът д-р Дарин Димитров апелира гражданите да ограничат контактите си за период от поне 10 дни, да не се посещават увеселителни заведения и мероприятия на закрито.

Контролът на разпоредените мерки ще се осъществява от кметовете на кметства, кметските наместници, контрольорите на Общината, съвместно с органите на Министерство на вътрешните работи, Регионалната здравна инспекция и Областната дирекция по безопасност на храните.

Местните медии съобщиха още през деня за очакваното решение училищата да бъдат затворени. В много учебни заведения в Търговище днес часовете са били намаление – по 20 минути.

 

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".