Рубрики
Начало » Коронавирус » Частното училище на сина на Тръмп забрани присъственото обучение до октомври

Частното училище на сина на Тръмп забрани присъственото обучение до октомври

Американският президент иска всички училища да отворят

източник: https://twitter.com/MELANIATRUMP

източник: https://twitter.com/MELANIATRUMP

 

Докато американският президент Доналд Тръмп настоява всички училища да отворят и учениците да учат в класните си стаи, частното училище на най-малкия му син Барон забрани присъственото обучение до октомври, а след това ще избере дистанционно или хибридно обучение, съобщават американските медии.

 

Здравните власти в Мериленд, където е училището, са преценили, че към момента присъственото обучение не е безопасно за учениците и преподавателите. Според тях, тенденцията сега е да се заразяват все по-млади хора и трябва да се защити здравето на всички.

 

Частното училище на Барон Тръмп е имало намерение да започне присъствено обучение на 8 септември, но това се отлага.

 

Барон Тръмп е на 14 години и трябва да бъде в 9 клас на St. Andrew’s Episcopal School в Потомак в Мериленд. В училището учат 645 ученици. Във всяка паралелка са по 13 деца. Таксата е 49 000 долара на година.

 

Частното училище се подготвя за два варианта за новата учебна година: дистанционно обучение и хибриден вариант, при който учениците ще учат в училище и у дома. Учениците от 7 до 12 клас може да посещават кампуса на ротационен принцип и да редуват седмица на присъствено със седмица на дистанционно обучение. Половината ученици трябва да са на дистанционно обучение всяка седмица. Във всяка класна стая ще има камера, насочена към преподавателя, така че тези, които учат от дома си, да могат ефективно да участват в процеса на обучението.

 

На 10 август училището трябва да вземе окончателно решение как ще се учи през следващата учебна година.

 

 

Доналд Тръмп отстоява позицията си, че на децата ще се нанесе по-голяма вреда, ако стоят извън класните стаи. На 7 юли той заяви в изказване, че всички искат учениците да се върнат в училищата. Майките го искат,  бащите го искат, децата го искат. Той беше подкрепен от съпругата си Мелания, която изтъква колко е хубаво учениците да са с приятелите си в класните стаи. Иванка Тръмп също стана адвокат на присъственото обучение. За разлика от президентското семейство малко американци са на такава твърда позиция. Макар че семейство Тръмп изказват ясна позиция за отваряне на училищата, никой от тях не заявява открито дали наистина ще си пусне децата в училище по време на пандемията. Както става ясно училището на Барон Тръмп забрани присъственото обучение до октомври, а за след това ще се мисли дали да е хибридно или дистанционно, съобщават американските медии.

 

 

Медицински експерти заявяват, че решението дали да се отварят училищата, трябва да се вземе на местно ниво, а не на централно. Учителите настояват да се чуе и техният глас и това как да стартира учебната година не трябва да е политическо решение.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

Световният опит при връщане на учениците в училищата по време на пандемията от коронавируса

Министърът на образованието: „Взехме решение учебната година да започне присъствено!“

С какви мерки срещу коронавируса ще започне новата учебна година?

4 модела на обучение през новата учебна година в условията на коронавирус

Ангел Кунчев обясни какви са рисковете от присъствена учебна година

Омбудсманът пита МОН има ли екшън план срещу COVID-19 за новата учебна година 

Учебната година ще започне присъствено, но училищата ще са в готовност да преминат на дистанционно обучение

Иван Костов с хипотеза за ситуацията у нас с коронавируса около 15 септември

Ангел Кунчев: „В началото на септември ще се вземе решение дали учениците ще учат нормално или дистанционно“

Гугъл ще позволи на служителите си да работят от дома си до юли 2021 г. 

Швеция с препоръка да се работи от дома до края на годината

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".