Рубрики
Начало » Коронавирус » COVID и образование » Учител пред БНР: „Цитираното проучване от здравния министър, че децата не заразяват, е старо“

Учител пред БНР: „Цитираното проучване от здравния министър, че децата не заразяват, е старо“

 

art-2941706_640

 

„Цитираното проучване от здравния министър, че децата до 11-годишна възраст не заразяват, е правено в началото на септември. Има много проучвания, правени след това, които потвърждават, че училищата са пряк виновник за разспространението на епидемията“, алармира по БНР учителката Лилия Стоянова часове след като здравният министър обясни защо се връщат в класните стаи учениците от 1 до 4 клас.

 

Цитираното изследване от министъра на здравеопазването е правено в началото на месец септември. Има много проучвания, които са правени след това. Включително и на научното списание Lancet, в което ясно и категорично се потвърждава нашата теория, че училищата са пряк виновник за разрастване на епидемията.

 

В интервю здравният министър проф. Костадин Ангелов заяви:

 

„Стъпили сме на научни доказателства, че няма разлика в заболеваемостта в семействата, които живеят с дете до 11-годишна възраст и без дете“.

 

 

Мерките спуснати от МОН и министерството на здравеопазването няма как да бъдат ефективни заради нашите училища – малки класни стаи, много деца на малко разстояние, не може да бъде спазвана дистанция, липса на вентилационна система, липса на масово тестване на деца в училищна възраст, каза още Лилия Стоянова по БНР.

 

Стоянова е активен участник в дискусиите за коронавируса и образованието.

 

Цялото интервю можете да чуете тук.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".